Benefit “Feelin’ Dandy” lip and cheek kit | REVIEW

IMG_0231
Vandaag review ik een make-up kit van het Amerikaanse merk Benefit Cosmetics. “Feelin’ Dandy” bestaat uit vier cultproducten die Benefit de voorbije jaren lanceerde. Bij deze make-up kit draait het allemaal rond highlighten en lichtweerkaatsing (denk maar aan de nieuwe trend: Strobing!). De producten in deze box zijn zowel voor de wangen als voor de lippen. Deze kit is perfect voor de blekere huidjes onder ons.

IMG_0232

De doos is een kleine en handige kit die je perfect kan meenemen als je reist. Ook de producten in de doos zijn travel sizes. Maar geen paniek, de producten gaan eindeloos lang mee. Het is trouwens ook goedkoper om deze doos te kopen dan de producten apart want elk full size product uit deze doos kost evenveel als de doos zelf. Bovendien bevat de box ook een spiegel en tips&tricks om de producten aan te brengen. Altijd handig!

IMG_0225

IMG_0229_d57

 Het zou Benefit niet zijn mochten de producten niet cute en adorable zijn. Bij de producten staan ook nummers, zodat je weet welk product je best eerst aanbrengt en welk laatst. Uiteraard hoef je niet altijd alle producten samen te gebruiken.

IMG_0269_d51

De eerste twee producten komen in een soort nagellak-achtige verpakking. Posie Tint en High Beam zijn cheek stains. De ene is een vloeibare blush en de andere is een vloeibare highlighter. Vloeibare producten zoals deze werken het best voor de normaal tot vettige huid, als je een droge huid hebt zorg je best dat je die eerst goed hydrateert.

IMG_0233_394

High Beam is dé populairste highligher van Benefit en één van hun meest verkochte producten. Zoals altijd is de verpakking en de naam aantrekkelijk en is het idee achter het product vernieuwend. Je hebt maar een klein beetje nodig om het nodige effect te verkrijgen. De kleur past perfect bij mijn lichte huid. Als highlighter is het een topproduct. Gebruik het overal waar je een gezonde glans wil. Het enige nadeel dat ik ondervind is dat het niet zo gemakkelijk blendt. Je moet snel werken met dit product en het is zoeken met wat je het best aanbrengt. Ik breng het aan met mijn vingers omdat de warmte van mijn huid, het product beter doet blenden. Deze highlighter blijft ook de hele dag zitten, dus dat is nog een pluspunt.

collage-2015-10-10_20e

Posie Tint is de lichtste vloeibare blush die Benefit heeft. Het lijkt enorm barbie-roze maar op de huid is het een subtiele en gezonde kleur. Ik ben niet echt fan van deze vloeibare blush omdat je eenmaal het in contact komt met je huid je zo’n vijf seconden hebt om het te blenden anders blijft het product zitten zoals je het hebt aangebracht. Het probleem is ook dat deze blush een stain is, dus als je een foutje maakt kan je het niet meer aanpassen tenzij je het weer volledig afhaalt. Gelukkig is dit product multi-functioneel want je kan het ook op je lippen gebruiken.


collage-2015-10-10_1_9b5

De Dandelion blush is een matte lichtroze blush die zowel op de wangen als op het hele gezicht gebruikt kan worden. De pigmentering is niet zo sterk dus als je meer dan een subtiele kleur wil verkrijgen heb je meer product nodig. Een aangename poeder die ook de hele dag blijft zitten.

collage-2015-10-10_2_87a
Dandelion lipgloss is een zachte parel-achtige roze gloss. De textuur is zeer smeuïg en niet-plakkerig. Deze lipgloss ruikt ook nog eens lekker naar bloemen. Ik gebruik Dandelion meestal apart maar je kan het ook perfect over je favoriete lipkleur smeren om een meer glossy effect te krijgen.

IMG_0247_d20  IMG_0277__1__feb

De box kost €30,50 en is te koop in de Sephora of online.

Advertenties

Een gedachte over “Benefit “Feelin’ Dandy” lip and cheek kit | REVIEW

  1. Pingback: Ghent haul – hashtaglifestyleblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s