10 gouden tips voor glanzend, sterk en gezond lang haar

Nu het volop herfst is en binnenkort winter (brrrr) proberen we allemaal wat meer aandacht te schenken aan onze huid om de droogte te vermijden. Maar ook ons haar heeft wat extra zorg nodig tijdens de koudste maanden van het jaar. Wij geven jullie alvast wat doeltreffende tips voor sterk en gezond haar het hele jaar door.

Beginnen met drie must-haves:

TIP 1: Droogshampoo
Je haar was je best niet te veel, hoe vies dat ook klinkt. Probeer het toch te beperkten tot max. tweemaal per week. Dit betekent niet dat je de rest van de week met een vette hairdo moet rondlopen want hiervoor bestaat droogshampoo. Willen jullie een artikel over hoe je droogshampoo best gebruikt? Laat het weten in de comments ;).

TIP 2: Kokosvet
Jep kokosvet, hét veelzijdige wondermiddeltje! Breng een soeplepel van dit vet aan op je droge haarpunten een paar uur voor je je haar wast. Kokosvet maakt je haar zacht, glanzend én gezond. Het is helemaal natuurlijk, dus geen vervelende chemicaliën.

TIP 3:  Haarolie
Om je haar elke dag te voeden, kan je een haarolie gebruiken op je haarpuntjes. Een goede haarolie dringt onmiddellijk in je haar en laat geen vettige laag achter.

TIP 4: ProteïneHaarverzorgingsproducten die proteïne bevatten, verbeteren de haarstructuur en maken het haar sterker en geven het meer glans.

TIP 5: Elastiekjes zonder metaal
Elastiekjes zonder metalen tussenstuk gaan je haar minder beschadigen wanneer je een paardenstaart of een vlecht maakt.

TIP 6: Vermijd stijl- en krultangenStijl- en krultangen zijn zeer beschadigend voor je haar omdat ze de proteïnevezels in je haar kapotmaken waardoor je stug en kapot haar krijgt. Ook je haar föhnen doe je best niet te veel. Probeer dus zoveel mogelijk warmte te vermijden op je haar.

TIP 7: Gebruik de juiste borstel
Je investeert best in een goede haarborstel die je dagelijks zult gebruiken. De verkeerde borstel en kam kunnen je haar beschadigen en kapot trekken. De juiste borstel ontklit je haar pijnloos. Onze favoriete haarborstels zijn de Tangle Teezer (foto) en de Mason Pearson.

TIP 8: Vlecht je haar voor je gaat slapen
Hierdoor vermijd je dat je haar gaat klitten waardoor het beschadigd zou kunnen geraken. En geloof ons, je hebt van de vlecht geen last tijdens het slapen.

TIP 9: Kam je haar nooit als het nog nat is
Je haar is het breekbaarst wanneer het nat is, dus laat het eerst voldoende drogen vooraleer je er een kam in zet.

TIP 10: Ga regelmatig naar de kapper
Probeer toch elke 10 tot 12 weken eens een bezoek aan de kapper te brengen. Hierdoor blijven je puntjes gezond.

Welke tips vonden jullie het nuttigst? Of hebben jullie zelf nog wondermiddeltjes voor gezond en sterk haar? Let us know, we zijn benieuwd ;)
Tot donderdag!

x Lisa

Advertenties

Een gedachte over “10 gouden tips voor glanzend, sterk en gezond lang haar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s